HAWAE  Educatie & Hulporganisatie

Kennis vergaren en eenheid vormen

                                     

Hawae vraagt jullie speciale aandacht voor deze liefdadigheidsprojecten om zakaat of sadaqa te geven voor nu en in de komende heilige maanden Rajab, Sha'aban & Ramadan 2023 /1445 AH

Hawae werkt nauw samen met een zusterorganisatie  in Egypte o.l.v.  Nederlandse zuster Marguarita die alles coordineert met het team welke haar bijstaat deze zaken te realiseren en andere nationaliteiten werkzaam zijn op vrijwillige basis in Cairo, Egypte.


Afgelopen  jaar 2022 konden we alhamdulilah 5 waterputten laten bouwen  en opgezet te Beni Seif (Zuid Egypte) De moslims daar hebben geen toegang tot stromend water en konden Hawae en onze Ghair  samenwerkingsverband in Egypte dit tot stand  brengen MashAllahHawae met andere zusters  vanuit UK, USA in April 2019 reisde naar Saieed, Zuid Egypte  om een reportage te maken van de waterprojecten en voedselpakketten projecten. We houden jullie op de hoogte via onze fb groep. Jullie kunnen je aanmelden en lid worden  via Hawae educatie & hulporganisatie groep. e meest URGENTE projecten hebben we uitgekozen

Qina & Sohek steden in Zuid Egypte 12 uur rijden van Cairo.

Meest urgente is het waterkranen project (Euro 172 per kraan)

De overheid heeft de aanleg tot aan de weg gemaakt. Er is geen aanleg van waterpijpen naar de huizen toe dus moet door prive donaties verder worden afgemaakt. Daarom vorige Ramadan was de nood al heel hoog , mensen werden opgenomen met ernstige uitdrogingsverschijnselen.

Bouw Nieuwe moskee project in Qena

De mensen in Qina hebben in de stad zelf geen moskee en de dichstbij zijnde moskee is te ver voor de moslims uit die stad daarheen te gaan, dus ze hebben dringend een moskee nodig. De grond is al aanwezig en er wordt een moskee gebouwd met een paar verdiepingen. Begane grond voor de moskee en 1e verdieping voor de vrouwen en lessen.
Benodigd : Euro 162.000,-

NAAIMACHINE project om werkvoorzieningen op te zetten voor de armen in Saeed. (provincie Saeed)
Het is een saddaqa gariah project (doorlopende saddaqa) 
De grond waarop de fabriek wordt gebouwd is al aanwezig, slechts de naaimachines 
Moeten nog ingekocht worden e.a. materialen.
Benodigd : Euro 34.267,-

VOEDSEL PROJECT SAEED VOOR DE MEEST ARMEN

1000 zeer arme wezen en families te voeden zelfde als vorig jaar toen Hawae persoonlijk in Zuid Egypte verbleef met andere internationale zustergroepen om voedselpakketten in te pakken en te verdelen. Groot voedselpakket Euro 18 voor de hele maand en kleiner pakket Euro 9. 
Voor deze komende heilige maanden en speciaal in de RAMADAN!


De armen rekenen op ons, wees kariem en geef aub je sadaqah of zakaat!

Hawae Edcuatie & Hulporganisatie

Bank nr.  NL56 INGB 0007799267
 JazakAllahoe  geiran 

P.S. Hawae houdt jullie op de hoogte via onze fb groep  Hawae hulporganisatie   of op deze website.